Ik ben Annet Mulder,

getrouwd en moeder van twee kinderen. Deze hebben natuurlijk beiden borstvoeding gehad! Van oorsprong ben ik verpleegkundige. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik in aanraking met de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk. Een vrijwilligersorganisatie waar ik veel aan heb gehad tijdens mijn borstvoedingsperiode. In 2000 startte ik met de opleiding tot contactpersoon bij de VBN en deze hobby heb ik acht jaar in Almelo uitgevoerd.

In 2008 heb ik de opleiding tot lactatiekundige aan de Hogeschool in Utrecht gevolgd. Sindsdien werk ik met veel plezier als lactatiekundige IBCLC in ZGT, Ziekenhuis Groep Twente. Één van mijn taken is het begeleiden van moeders met borstvoedingsproblemen op de afdeling moeder en kind, de afdeling moeder en tiener en op de Moeder Baby Unit (MBU) van de PAAZ afdeling.

Voor informatie over de lactatiekundige begeleiding in het ziekenhuis verwijs ik naar zgt.nl. Hier vind je nadere informatie over de maandelijkse voorlichtingsbijeenkomsten, het lactatiekundig spreekuur en de begeleiding op de afdeling.

Naast het werk in het ziekenhuis ben ik vrijgevestigd lactatiekundige IBCLC. Meer informatie vind je onder kopen en huren. Voor informatie over een consult zie consulten.

Lactatiekundigen met de letters IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) achter hun naam zijn professioneel opgeleide borstvoedingsspecialisten. De opleiding wordt verzorgd door opleidingscentrum NCLO in Almere. De opleiding wordt afgesloten met een internationaal examen. Het behalen van dat examen geeft het recht de titel IBCLC te voeren.