Flessentas huren

De fles lukt niet. Een lastige situatie...!

Als je borstvoeding geeft en je wilt dit combineren met het geven van afgekolfde moedermelk is het verstandig om 4 tot 6 weken na de bevalling te gaan oefenen met het geven van de fles.  

De meeste baby’s drinken de fles zonder probleem. Het is verstandig om het drinken uit de fles enkele keren per week te blijven oefenen. Dit kan met een volledige voeding maar ook met kleine hoeveelheden. Bijvoorbeeld 20-30 cc per keer. Het gaat om het ‘oefenen’.

Het rekensommetje om ongeveer te weten wat je kleintje kan drinken is: 150 ml per kilogram lichaamsgewicht delen door het aantal voedingen.

Dus als je baby 4 kilo weegt en ongeveer 8 x per 24 drinkt: 4 x 150 ml = 600 ml per 24 uur. Deel dit door 8 voedingen = 75 ml per fles.

Lukt het niet om je baby uit de fles te laten drinken? Dan heb je een “flessenweigeraar”. Eigenlijk een vreemde benaming want het is niet zo dat de baby de fles weigert, maar dat hij of zij niet weet wat te doen met de speen. Oftewel een kwestie van drinktechniek? Probeer voor je verschillende flessen gaat uitproberen de volgende tip eens. De structuurhoes, bekijk voor uitleg deze link. https://www.youtube.com/watch?v=4tGR_HVHZxc

Als het drinken uit de fles niet lukt is het advies vaak om verschillende spenen te proberen. Om geld te besparen heb ik hiervoor de “flessentas”. Hierin zitten flessen en spenen van verschillende merken waaronder de Calma van Medela, de normale low flow speen van medela, Nuby, de Aventfles, Dr. Brown met de gewone en de prematurenspeen, Difrax en een fles met een duitse bruine speen.

Je kunt deze flessentas lenen voor €5 per week. Je kunt de tas maximaal twee weken lenen.Ook als je verschillende spenen wilt uitproberen om te kijken wat je het beste bevalt, huur dan de "flessentas"! De flessen moet voor gebruik en bij het retourneren van de tas uitgekookt worden.

Als je besluit een fles te kopen dan kun je de Calma via mij kopen. Voor de anderen merken verwijs ik je door naar de reguliere winkels.

Voor algemene tips over flesweigeren kijk eens op de volgende site: www.borstvoedingsforum.nl , ga naar artikelen en links en naar het artikel flesweigeren. Als je op het forum gaat lezen, zul je merken dat jouw kindje niet de enige is…