Lactatiekundige consulten

Telefonisch consult (€10,00 per 10 minuten)

Voor een korte vraag die geen observaties van de moeder en/of baby vereist, is een telefonisch consult mogelijk. Tijdens het gesprek zullen we gezamenlijk inschatten of het advies telefonisch worden gegeven of een afspraak/ huisbezoek toch noodzakelijk is.

Beeldbellen via telefoon of zoom (€80,00 per uur)

In sommige gevallen is het niet nodig om elkaar live te zien maar is het wel prettig om elkaar live te spreken. In dat geval is een zoom consult de oplossing. Een telefonisch vervolgconsult of tijdelijk WhatsApp/sms contact is hierbij inbegrepen.

E-mail consult (€20,00)

Vragen waarbij geen observaties van de moeder en/of baby noodzakelijk zijn, kunnen soms via de mail beantwoord worden. (bijvoorbeeld vragen over medicatie en borstvoeding)

Een "face to face" consult (bij mij €80,00 per uur; bij jou €100,00 per uur*)

Bij problemen bij het geven van borstvoeding is een 'live consult' het nuttigst. Het beste is het om een bezoek te plannen zodat er een voeding geobserveerd kan worden. Dit consult duurt gemiddeld een uur. Een consult bestaat uit het bespreken van de periode tot nu toe, beoordeling van mondanatomie, borsten en een voeding. Ik mail een steekwoordenverslag met daarin informatie en advies en stuur aanvullende informatie per mail. Het contact over het vervolg is afhankelijk van het probleem maar bestaat uit contact per WhatsApp of wanneer nodig telefonisch.

*Consult bij jou: €90,00 per uur, exclusief reiskosten á €0,20 per kilometer. Als de reistijd meer dan 30 minuten bedraagt (enkele reis) dan overleg ik een reistijdvergoeding met je.

 

Weegconsult (€50,00)

Wil weten of je baby voldoende drinkt en goed groeit? Tijdens een weegconsult wegen we gezamenlijk je kindje en kun je natuurlijk vragen stellen. Een weegconsult duurt maximaal 45 minuten.

Het begeleidingspakket (€250,00)

Wil je zeker zijn van uitgebreide begeleiding, kies dan voor dit pakket.

  • een prenataal consult (op De Sperwer 23)

  • een consult in de kraamweek

  • een kolfgesprek (enkele weken voor of na de bevalling op De Sperwer 23)

  • exclusief reiskosten á €0,20 per kilometer

Betaling

Alle consulten worden door middel van een betaalverzoek afgerekend. Svp dezelfde dag betalen.  De factuur wordt via de mail toegestuurd. De tarieven van de consulten zijn vrijgesteld van BTW.

Vergoeding door de zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. De lactatiekundige dient aangesloten te zijn bij de NVL. Ik adviseer je om bij je zorgverzekering te informeren of vanuit het aanvullend pakket een vergoedingsregeling voor de lactatiekundige zorg is opgenomen. https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/lactatiekundige

Soms vergoedt de zorgverzekeraar alleen een consult als je wordt verwezen door een: huisarts, verloskundige of het consultatiebureau.